10 ΑΙΤΙΕΣ ΕΚΦΟΡΤΙΣΗΣ ΜΙΑΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ

Posted by carlamco 05/04/2023 0 Comment(s)


 

10 Αιτίες Εκφόρτισης μιας Μπαταρίας!
 

Για να αποτρέψετε μια νεκρή μπαταρία, πρέπει πρώτα να μάθετε τι την προκαλεί. Επομένως, αφήστε τα καλώδια επαναφόρτισης στην άκρη και δείτε αυτά τα δέκα πράγματα που θα μπορούσαν να εξηγήσουν γιατί η μπαταρία του αυτοκινήτου σας συνεχίζει να πεθαίνει:
 

1. Βραχυκύκλωμα στο ηλεκτρικό σύστημα

Σε περίπτωση βραχυκυκλώματος, απορροφάται από την μπαταρία μεγάλη ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος σε πολύ λίγο χρόνο και μετατρέπεται σε θερμότητα. Προσοχή στη μπαταρία ή αλλάξτε την μετά από επισκευή σε φανοποιείο. 

 

2. Ξεχασμένα αναμμένα φώτα οχήματος & εταζέρας

Τα φώτα του οχήματος καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας και γι' αυτό πρέπει πάντα να τα σβήνετε αφού παρκάρετε το όχημά σας, πριν σβήσετε.

 

3. Βοηθητικό σύστημα θέρμανσης

Εάν ο ανεμιστήρας του βοηθητικού συστήματος θέρμανσης δεν απενεργοποιηθεί σε περίπτωση μειωμένης τάσης, η μπαταρία θα υποστεί εξαντλητική αποφόρτιση. Αυτό συμβαίνει και όταν η μπαταρία που χρησιμοποιείται είναι πολύ μικρή.

 

4. Ελαττωματικό δυναμό

Εάν η μπαταρία δεν φορτίζεται από το δυναμό κατά τη διάρκεια της οδήγησης θα αδειάσει εντελώς καθώς είναι η μόνη πηγή ενέργειας. 

 

5. Ελαττωματικός ρυθμιστής (αυτόματος) δυναμό

Εάν ο ρυθμιστής (ή αυτόματος) του δυναμό είναι ελαττωματικός, είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθεί εξαντλητική αποφόρτιση ως συνέπεια της ανεπαρκούς φόρτισης ή υπερφόρτιση της μπαταρίας.

 

6. Πρόβλημα μονάδας ελέγχου

Εάν οι μονάδες ελέγχου δεν απενεργοποιηθούν όταν σβήνει ο κινητήρας, συνεχίζουν να καταναλώνουν ηλεκτρική ενέργεια, προκαλώντας έτσι εξαντλητική αποφόρτιση της μπαταρίας.

 

7. Εκ των υστέρων τοποθέτηση πρόσθετου ηλεκτρικού εξοπλισμού

Ο πρόσθετος ηλεκτρικός εξοπλισμός, όπως τα θερμαινόμενα καθίσματα, συναγερμός κλπ, γενικά απορροφούν ηλεκτρική ενέργεια και, πολύ γρήγορα, προκαλούν αποφόρτιση της μπαταρίας.

 

8. Τοποθέτηση λάθος τύπου μπαταρίας

Οι ελαττωματικές / παλιές μπαταρίες πρέπει να αντικαθίστανται πάντα με καινούριες του ίδιου τύπου ή μεγαλύτερης χωρητικότητας πολλές φορές, για να μην μειώνεται η ωφέλιμη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

 

9. Διαδρομές μικρών αποστάσεων

Κατά τις διαδρομές μικρών αποστάσεων, καταναλώνεται περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από αυτήν που μπορεί να παρέχει το δυναμό. Γι' αυτό, σας συνιστούμε να αποφεύγετε τη χρήση περιττού εξοπλισμού (θερμαινόμενα καθίσματα, συστήματα ήχου κ.λπ.) το χειμώνα.

 

10. Ραδιόφωνο, τηλεόραση, DVD, ψυγείο

Τα ραδιόφωνα, τα συστήματα πλοήγησης και άλλες συσκευές ψυχαγωγίας καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας και μπορούν να προκαλέσουν εξαντλητική αποφόρτιση της μπαταρίας, εάν αυτή δεν είναι επαρκώς φορτισμένη. Εννοείται ότι θέλουν ειδικού τύπου μπαταριών ούτως ή άλλως.