8 TIPS ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ

Posted by carlamco 05/04/2023 0 Comment(s)


 

8 Τρόποι Αύξησης της Διάρκειας Ζωής της Μπαταρίας σας!


Κάθε μπαταρία αυτοκινήτου έχει μια διάρκεια ζωής. Η τυπική μπαταρία αυτοκινήτου θα διαρκέσει περίπου 2 έως 5 χρόνια; Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι αντιλαμβάνονται ότι αλλάζουν τις μπαταρίες του αυτοκινήτου τους πολύ νωρίτερα. Ενώ οι μπαταρίες των αυτοκινήτων έχουν σταθερή ημερολογιακή διάρκεια ζωής, υπάρχουν τρόποι για να τις αποτρέψετε από το να πεθάνουν νωρίτερα από ό,τι θα έπρεπε. Ακολουθούν 8 συμβουλές για το πώς να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του αυτοκινήτου σας:
 

1) Ελέγχετε ανά τακτά διαστήματα την τάση, το επίπεδο φορτίου και την ισχύ εκκίνησης της μπαταρίας, καθώς και τις απώλειες ηλεκτρικής ενέργειας του οχήματός σας στον ηλεκτρολόγο αυτοκινήτου σας.  

2) Εάν αποφασίσετε να διακόψετε τη χρήση του αυτοκινήτου σας για οποιονδήποτε λόγο, σας συνιστούμε να αφαιρέσετε την μπαταρία. SOS: Φυλάξτε την σε δροσερό μέρος & φορτίζετέ την συνεχώς!

3) Επιθεωρείτε την μπαταρία τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο σε ειδικευμένα ηλεκτρολογεία ή συνεργεία αυτοκινήτων - μία φορά το μήνα κατά τη διάρκεια του χειμώνα (συνθήκες παγετού) & το καλοκαίρι (καύσωνες) ειδικά στην περίπτωση παλαιότερων μπαταριών.

4) Βεβαιωθείτε ότι η μπαταρία είναι γερά στερεωμένη στη θήκη της μπαταρίας και ότι τα μεταλλικά μέρη της μπαταρίας είναι περασμένα με γράσο και οι ακροδέκτες πολύ καλά σφιγμένοι.

5) Στο μέτρο που είναι δυνατόν, να αποφεύγετε την εξαντλητική αποφόρτιση της μπαταρίας (η οποία μπορεί να προκληθεί, για παράδειγμα, από φώτα που έχουν ξεχαστεί αναμμένα, εταζέρες, ραδιόφωνο κ.λπ.). Μην ξεχνάτε πως ο συναγερμός είναι «δράκουλας ενέργειας» για την μπαταρία σας. Μειώνει τη διάρκεια ζωής της.

6) Να πατάτε το συμπλέκτη κατά την εκκίνηση του οχήματος, καθώς με τον τρόπο αυτό μειώνεται η αντίσταση του εκκινητήρα και, κατ' επέκταση, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

7) Απενεργοποιείται όλον τον περιττό εξοπλισμό, όπως ραδιόφωνο, κλιματιστικό ή βοηθητικό σύστημα θέρμανσης, πριν από την εκκίνηση του οχήματος & πριν το σβήσιμο.

8) Πέραν ενός μικρό χρονικού διαστήματος ακινησίας του οχήματος, αφαιρέστε την μπαταρία και συνδέστε την σε έναν ηλεκτρονικά ελεγχόμενο φορτιστή.                         

 

 

Συμβουλευτείτε το CARLAMCO.gr & τους έμπειρους τεχνικούς μας για πολλές λύσεις!
 

Σημασία έχει να χαίρεστε την ελευθερία που σας προσφέρει το όχημά σας και να ζείτε τη ζωή στο έπακρο – η μπαταρία σας πρέπει να φροντίζει για αυτό!