ΥΑΛΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΕΣ: ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΩ;

Posted by carlamco 23/01/2024 0 Comment(s)

 

Πότε είναι καιρός για νέουςυαλοκαθαριστήρες;


Οι υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα για την ασφάλειά μας κατά τη διάρκεια της οδήγησης.
Δυστυχώς, όμως, πολλοί από εμάς αμελούμε να τους φροντίσουμε όπως αρμόζει. Παρακάτω εξετάζουμε πως μπορούμε να κάνουμε την οδήγηση ασφαλέστερη γνωρίζοντας πότε πρέπει να αντικαταστήσουμε τους υαλοκαθαριστήρες μας.

  • Ραβδώσεις στο παρμπρίζ: Εάν παρατηρείτε ραβδώσεις στο παρμπρίζ όταν χρησιμοποιείτε τους υαλοκαθαριστήρες σας, τότε είναι καιρός να τους αντικαταστήσετε. Είναι καλή ιδέα να τους μόλις δείτε τις πρώτες ραβδώσεις, καθώς όσο περισσότερο περιμένετε, τόσο χειροτερέψουν.

  • Θορυβώδεις Υαλοκαθαριστήρες: Καθώς περνάει ο χρόνος, η ποιότητα του καουτσούκ υποβαθμίζεται και εμφανίζονται μικρές ρωγμές,
    πολλές φορές μη ορατές στο γυμνό μάτι. Όσο μεγαλώνουν, κάνουν όλο και περισσότερο θόρυβο. Μια στιγμή που θα είστε σταθμευμένοι με τον κινητήρα απενεργοποιημένο, ψεκάστε λίγο υγρό στο παρμπρίζ και ενεργοποιήστε τους υαλοκαθαριστήρες. Όσο πιο θορυβώδεις είναι, τόσο πιο γρήγορα θα πρέπει να τους αντικαταστήσετε.

  • Αποσύνδεση του καουτσούκ από το βραχίονα: Ελέγξτε το σημείο όπου το καουτσούκ συνδέεται με το μεταλλικό βραχίονα. Αν η κόλλα που συνδέει το καουτσούκ με το βραχίονα είναι αδύναμη, υπάρχει κίνδυνος να αποσυνδεθούν τελείως, πράγμα που καθιστά τους υαλοκαθαριστήρες σας εξαιρετικά επικίνδυνους και σημαίνει ότι δε θα πρέπει να οδηγείτε μέχρι να το αντικατασταθούν.

Να θυμάστε πως οι περισσότεροι υαλοκαθαριστήρες έχουν διάρκεια ζωής από εννέα μήνες μέχρι ένα χρόνο, ανάλογα με παράγοντες όπως η ποιότητά τους, η διατήρησή τους και ο καιρός!

 

Βρείτε τους πιο αποτελεσματικούς υαλοκαθαριστήρες για το αυτοκίνητό σας απο την γνωστή εταιρία BREEZE ΕΔΩ .