ΝΕΟΣ ΟΔΗΓΟΣ; ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ!

Posted by carlamco 23/01/2024 0 Comment(s)

Αν είσαι νέος οδηγός, θεωρητικά ξέρεις να οδηγείς. Είσαι όμως πραγματικά έτοιμος;
Η οδήγηση απαιτεί προσήλωση προκειμένου να υπάρχει ασφάλεια. Μάθε εδώ όσα πρέπει να ξέρεις!


Cheap Car Insurance for Young Drivers - Bluefire Knowledge Center


Όλα όσα πρέπει να κάνεις ως νέος οδηγός 


1. Νιώσε άνετα 
Το πρώτο και σημαντικότερο που πρέπει να κάνεις ως νέος οδηγός, είναι να νιώσεις άνετα στο όχημά σου. Δεν υπάρχει λόγος να βιαστείς να ξεκινήσεις. Πάρε το χρόνο σου και αφού είσαι έτοιμος μπορείς να ξεκινήσεις τη διαδρομή σου. 

 

2. Γνώρισε το αυτοκίνητό σου 
Εξίσου σημαντικό είναι να γνωρίσεις το αυτοκίνητό σου. Αυτό φυσικά είναι κάτι που θα γίνεται σταδιακά με την πάροδο του χρόνου. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να αρχίσεις να ελέγχεις το manual του κατασκευαστή και να προσπαθήσεις να μάθεις τις ενδείξεις στο καντράν του αυτοκινήτου. Έτσι, αν κάποια στιγμή σου ανάψει κάποιο λαμπάκι θα γνωρίζεις τι είναι και τι πρέπει να κάνεις. 

 

3. Το σήμα σου…
Αν είσαι νέος οδηγός δεν πας πουθενά χωρίς το σήμα του νέου οδηγού. Αυτό αποτελεί την ασπίδα προστασίας σου και σου δίνει το χρόνο που χρειάζεσαι ως νέος οδηγός για να μην έρθεις αντιμέτωπος με τα κορναρίσματα των υπολοίπων οδηγών. 

 

4. Εξάσκηση και παρέα 
Αφού πάρεις το δίπλωμα, θα πρέπει να φροντίσεις να κάνεις συχνά εξάσκηση ώστε να εξοικειωθείς όσο το δυνατόν περισσότερο. Άλλωστε, ως νέος οδηγός χρειάζεσαι αρκετή εξάσκηση ώστε να νιώσεις αυτοπεποίθηση και πιο έτοιμος να αντιμετωπίσεις την κάθε «πρόκληση» στο δρόμο. Επιπλέον, προτείνεται οι πρώτες σου βόλτες ως νέος οδηγός να γίνονται με παρέα και συγκεκριμένα με έναν έμπειρο οδηγό, ο οποίος θα σου τονίζει τι πρέπει να προσέχεις και τι να αλλάξεις. Ακόμη, οδηγώντας τα πρώτα σου χιλιόμετρα ως νέος οδηγός με παρέα, θα λειτουργήσει και ως αγχολυτικό και θα σε κάνει να νιώθεις περισσότερο άνετα. 


 

Τι πρέπει να γνωρίζεις για να είσαι πιο ασφαλής ως νέος οδηγός 


1. Όριο ταχύτητας

Το όριο ταχύτητας πρέπει να τηρείται από όλους τους οδηγούς και είναι το Α και το Ω για την οδική ασφάλεια. Έτσι, αυτό θα πρέπει να είναι από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να σου μείνουν ως νέος οδηγός και να τηρείς για όσα χρόνια οδηγείς. 

 

2. Κράτα αποστάσεις ασφαλείας 
Η διατήρηση αποστάσεων ασφαλείας είναι κάτι που επίσης αφορά όλους τους οδηγούς. Ωστόσο, αν είσαι νέος οδηγός θα πρέπει να το έχεις πάντα στο μυαλό σου ώστε να έχεις περισσότερο χρόνο να αντιδράσεις αν κάτι συμβεί. 

 

3. Έλεγχε τακτικά το αυτοκίνητο
Ως νέος οδηγός θα πρέπει να ελέγχεις το αυτοκίνητό σου ακόμη συχνότερα από έναν πιο έμπειρο οδηγό. Πριν ξεκινήσεις, θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι τα βασικά συστήματα ασφαλείας όπως είναι τα φώτα και τα ελαστικά,η μηχανή βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. 

 

4. Έχε μαζί σου τα απαραίτητα πρώτης ανάγκης 
Ειδικά ως νέος οδηγός, πρέπει να έχεις πάντα μαζί σου τα απαραίτητα πρώτης ανάγκης όπως είναι τρίγωνο και γιλέκο, φαρμακείο, πυροσβεστήρα και μην παραλείψεις οπωσδήποτε να έχεις έναν εκκινητή μπαταρίας ή καλώδια εκκίνησης για να είσαι πιο έτοιμος να αντιμετωπίσεις κάθε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.